Ja, behöver du av någon anledning blockera en kund från att handla i din så är detta möjligt. Om en e-postadress eller telefonnummer för en spärrad kund anges i kassan så nekas köpet. Även om förnamn, efternamn samt adress matchar en spärrad kund så nekas köpet.

Så här spärrar du en kund från att handla i butiken

1. Navigera till Kunder och sök fram kunden du önskar spärra
  2. Klicka in på kunden och sedan på pennan för att Redigera.
  3. Bocka ur rutan Kan genomföra köp.
  4. Spara! Klart.

Bra att veta

• Erbjuder du en checkout-lösning i din kassa, Klarna, Nets, Svea eller Payson 2, för betalning i butiken så kommer den spärrade kunden kunna genomföra beställningar. Detta eftersom att köp då genomförs i det externa betalsättets egna checkout där vi inte har möjlighet att lägga en sådan spärr. Det visas då en notis inne på beställningen i kontrollpanelen som informerar om att kunden har spärrats och du kan manuellt avbryta ordern.