Trustpilot är en hemsida som registrerar kundomdömen om olika butiker och verksamheter. Dessa omdömen kan sedan ge nödvändig feedback till potentiella kunder för den rådande butiken eller verksamheten och kan hjälpa konsumenter att avgöra om de önskar köpa från butiken. Det är även ett bra verktyg för dig som butiksägare att få bra insikt för vad dina kunder egentligen tycker om din butik och dina produkter. Det kan även, i vissa mån, hjälpa till att öka din konvertering.

Du kan lägga in en widget i din butik som uppmanar kunder att lämna ett omdöme för just din butik. Widgeten leder kunden till din Trustpilot-sida.

Så här gör du:

1. Gå till Trustpilots hemsida för företag och tryck på knappen Skapa ett gratiskonto (om du inte önskar skapa ett betalkonto) och skapa dig ett inlogg för din butik.
  2. När du har fått åtkomst till din kontrollpanel hos Trustpilot så navigerar du till Dela och visa upp som du finner i menyn till vänster i din kontrollpanel.
  3. Välj underkategorin Widgets för webbplatser och välj Review Collector  (om du enbart har gratisversionen av Trustpilot så är det enbart möjligt att använda denna) och tryck på den.
  4. Du kan välja att konfigurera hur du vill att widgeten ska se ut (höjd, språk, ljus- eller mörk widget) och när du är klar så trycker du på Hämta kod.
  5. Du får nu upp två stycken olika kodbitar. Kopiera den översta kodbiten och navigera till Inställningar > Egna Scripts i din kontrollpanel hos Quickbutik och klistra in i fältet för head. Tryck på Spara.
  6. Kopiera sedan den nedersta kodbiten du fick av Trustpilot och navigera därefter till Utseende > Tema > Anpassa Tema > Startsida och tryck på Lägg till Sektion. I rullistan så väljer du Egen sektion och i textfältet så klistrar du in kodbiten. Tryck sedan på Spara.
  7. Klart. Din widget ska nu finnas på din startsida.