Övergivna varukorgar är ett säljverktyg som ger er möjligheten att påminna era besökare som har lagt till varor i sina varukorgar men inte slutfört köpet genom ett automatiskt e-postutskick. Detta innebär ökad service för era kunder samt ökad försäljning för er.

Aktivera Övergivna varukorgar så här:

Ni aktiverar enkelt funktionen under Inställningar > Övergivna varukorgar och ställer sedan in ert meddelande samt när meddelandet ska skickas ut till kunden som inte slutfört sin beställning.

Inställningar för Övergivna varukorgar

E-postens rubrik
Använd fältet för att ställa in ämnesraden för e-postutskicken för Övergivna varukorgar.

E-postens meddelande
Ange ert meddelande till kunden.
Använd taggen {{url}} för att infoga en länk som går direkt till kundens varukorg så att kunden snabbt och enkelt kan slutföra köpet.

Skicka meddelandet efter
Här ställer ni enkelt in när ni vill att påminnelsen ska skickas ut till kunden genom att välja mellan 15, 30, 45 eller 60 minuter.
Väljer ni t.ex. 15 minuter så skickas påminnelsen till kunden om den inte slutfört sin beställning inom 15 minuter efter att den angav sin e-postadress i kassan.

Skicka meddelandet om kunden har 
Angett sin e-postadress – vilket innebär att påminnelsen skickas om kunden har angett sin e-postadress i kassan.
(Opt-in) Valt att spara sin varukorg – vilket innebär att kunden även måste bocka i kryssrutan Spara varukorg efter att ha angett sin e-postadress i kassan. Välj det här alternativet för att säkerställa att ni har kundens samtycke, i enlighet med GDPR.

Bra att veta

Klarna har gjort en uppdatering av sin checkout som gör att det inte är möjligt att läsa av kundens uppgifter vid övergivna varukorgar på grund av GDPR. Detta gör att mejlet inte kan skickas ut till kunder som använt Klarna som betalsätt.

Var detta till hjälp?