Popups kan användas för att dra besökarens uppmärksamhet till t.ex. information om en pågående kampanj eller något annat viktigt meddelande. Det går även att använda popups för att uppmana era besökare att prenumerera på ert nyhetsbrev.

Aktivera först funktionen Popups under Inställningar > Popups för att sedan kunna skapa era popups genom att klicka på + Skapa popup.

Inställningar för popupen

Rubrik

Ange rubriken som ska visas i popupen.

Meddelande

Ange meddelandet som ska visas i popupen.

Aktivera mål

För att skapa en interaktiv popup kan ni välja att Aktivera mål. Ni kan i så fall sedan välj mellan målen Prenumerera på nyhetsbrev eller Knapptryck beroende på vad ni vill åstadkomma med er popup. Vill ni däremot ha en vanlig text popup låter ni detta vara avaktiverat. Nedan finner ni inställningarna för Aktivera mål.

Prenumerera på nyhetsbrev
Välj detta alternativ för att använda popupen till att uppmana era besökare att prenumerera på ert nyhetsbrev. Detta alternativ använder inställningarna ni har angett för er nyhetsbrevstjänst under Inställningar > Nyhetsbrev.

Knapptryck
Välj detta alternativ för att skapa en popup där besökaren kan klicka på en knapp för att visa ytterligare information, exempelvis klicka på knappen för att visa en dold rabattkod.

Knapptext
Texten som ska visas på knappen. T.ex. Prenumerera eller Visa.

Meddelade efter att målet har uppnåtts
Här anger ni meddelandet till besökaren efter att den har klickat på knappen i popupen. Kan exempelvis användas för att tacka för att de prenumererat på nyhetsbrevet eller för att visa en rabattkod eller dylikt.

Vem ska popupen visas för?

För alla besökare
Popupen visas för alla besökare när de kommer till er webbutik.

Besökare som kommer från en viss källa (…)
Popupen visas för samtliga besökare som följt en specifik länk till er webbutik. Perfekt för kampanjer som ni har på externa webbplatser som t.ex. Facebook eller Google Ads annonsering.

I fältet Källa anger ni strängen som identifierar källan, t.ex. ?utm_source=facebook. Denna parameter anger ni även i länken hos den externa webbplatsen som länkar till er webbutik, t.ex. www.minbutik.se?utm_source=facebook.

Besökare som är i färd att lämna butiken
Popupen visas för besökaren när den är på väg att lämna butiken och för muspekaren bort från innehållet, exempelvis mot adressfältet i webbläsaren.

Visas

Oberoende sida
Välj detta alternativ om popupen ska visas oavsett vilken sida besökaren landar på.

Specifik sida
Välj detta alternativ om popupen endast ska visas på en specifik sida och ange sedan länkadressen till sidan under Ange länkadress.
Exempel:
/ för att visa popupen på startsidan
/url-till-produkt för att visa popupen på en produktsida (byt ut adressen med er produkts URI)

Begränsat tidsperiod

Om popupen endast ska visas under en viss tidsperiod kan ni ställa in detta här genom att ange både start- datum och tid samt slut- datum och tid. Perfekt för tidsbegränsade kampanjer till exempel.


Behöver du en hjälpande hand med din marknadsföring? 
Vill du lära dig mer kring vad som genererar försäljning, marknadsföring via sociala medier samt Google och vill du veta om din butik kan konvertera bättre? Se då vår sida om detta samt vad våra specialister kan hjälpa dig med kring detta här: Marknadsföring!
Vill du ha hjälp med att skapa annonsbilder, kampanjbilder eller liknande, se då via denna länk vad våra specialister kan hjälpa dig med här: Grafisk Design!