Produktbevakning är en funktion som ger kunden möjlighet att bevaka produkter som tillfälligt är slut i lager. Kunden får sedan ett mejl när produkten åter finns i lager. Detta innebär att du ger ökad service till dina kunder och kan öka dina försäljningsmöjligheter.

Så här aktiverar du Produktbevakning:

1. Navigera till Inställningar > Produktbevakning och klicka på switch-knappen för att aktivera.
  2. Välj att bocka i Skicka meddelande till bevakare automatiskt om du vill att kunder som bevakar en produkt automatiskt ska få ett mejl om att produkten finns i lager när du uppdaterat lagersaldo till högre än 0.
  3. Välj att bocka i Aktivera bevakning av produktvarianter om du vill tillåta bevakning av  produktvarianter som är slut i lager som t.ex en viss storlek eller färg.
  4. Justera sedan alla text- och färginställningar för produktbevakningen efter din önskan. Du kan ställa in allt från det meddelande kunden ska få när varan är i lager till vilken färg du önskar på knappen för produktbevakning.
  5. Knappens placering – Ange ett HTML element på din produktsida som du vill placera knappen inuti. Knappen placeras efter eventuell innehåll. Känner du dig osäker för hur du gör detta så är kan du kontakta vår support. När alla inställningar är gjorda och knappens placering är på plats så ska kunden kunna bevaka era produkter som inte finns i lager.
  6. Klicka på Spara ändringar när du är klar.

Så här kan du manuellt notifiera kunder när en produkt åter är i lager:

Om du inte aktiverat funktionen ”Skicka meddelande till bevakare automatiskt” så kommer du behöva skicka notifieringarna manuellt. För att göra det så klickar du på ikonen för Se bevakare och lokaliserar därefter knappen Skicka manuellt för den produkt du önskar notifiera om (Se bilden nedan). När du tryckt på Skicka manuellt så sänds det mejl som du tidigare skapat i inställningarna för Produktbevakning till de kunder som bevakar produkten.

Produktbevakning - Skicka manuellt

Du har även möjlighet att exportera vardera produkts bevakare i CSV-format om dy önskar hantera notifieringarna helt på egen hand. Detta gör du genom att klicka på knappen Exportera lista under respektive produkt.

Se vilka kunder som bevakar dina produkter:

När funktionen är aktiverad så får du möjlighet att se alla kunder som bevakar dina produkter. För att göra detta går du in på Produkter i din kontrollpanel och lokaliserar därefter ikonen Se bevakare. Ikonen ser ut som en kikare (se bilden nedan) och du hittar den i högra hörnet.
se-bevakare