I Quickbutik kan du förutom att använda dig av de betallösningarna vi erbjuder även lägga till Eget betalsätt. Detta möjliggör att du kan använda dig av t.ex Kontantbetalning, Banköverföring eller Egen faktura.

Lägg till eget betalsätt:

1. Navigera till Kassa > Betalsätt. Klicka på ”Lägg till eget betalsätt” längst ned på sidan.
  2. Ange Titel och Spara. Du kommer kunna göra fler inställningar när du sparat betalsättet.
  3. Lokalisera betalsättet du precis skapat, och klicka på ikonen med pennan.
    redigera-betalsätt
  4. Ange ett pris i fältet Pris om ni tar ut en kostnad för betalsättet.
  5. Fältet Beskrivning används för egen räkning och det som skrivs här visas endast för dig som butiksägare.
  6. Välj om du vill lägga till ”Egna fält för betalsättet”. Detta kan vara bra om du vill att kunden ska ange specifik information vid genomförandet av sitt köp. Möjlighet finns att välja om fältet ska vara ”Obligatoriskt”.
  7. Välj om betalsättet ska vara tillgängligt för alla, privatpersoner eller företag under Kundtyp.
  8. Du kan välja om du vill ”Begränsa till enskilda länder” och fyller då i dessa länder i fältet.
  9. Klicka på Spara.

Bra att veta

Det är viktigt att komma ihåg att när man får beställningar som är via ett eget betalsätt att man själv stämmer av att man har mottagit betalningen med rätt belopp innan man packar och skickar iväg beställningen till kunden.

Vid en eventuell återbetalning behöver du också manuellt återbetala kunden på egen hand.