Funderar du på att skapa en kampanj eller rabatt som enbart gäller för en viss tidsperiod så kan det underlätta att tidsinställa din rabatt så att den automatiskt startar när dagen väl är kommen.

Så här skapar du en tidsinställd rabatt:

1. Skapa en rabatt (Kassa > Rabatter > Skapa rabatt) och ställ in hur mycket rabatten ska vara på och vad den ska appliceras på (kategori, produkt, hel beställning etc.).
  2. Längre ner i inställningarna för rabatten så finns knappen Lägg till Giltighetsperiod som du ska trycka på.
  3. Nu får du möjlighet att ange det datum och klockslag för när du önskar att rabatten automatiskt ska gå live (Exempelvis 2021-11-07 klockan 00:01) och när den ska automatisk avaktiveras (exempelvis 2021-11-07 klockan 23:59). I detta exempel så kommer rabatten att vara aktiv i 1 dag, den 7e November.
  4. Tryck på Spara och det är klart.

Tips

Testa gärna denna funktion någon dag innan rabatten ska vara aktiv i din butik för att kunna se hur det fungerar och att allt står rätt till.