Du kan ha flera olika fraktsätt med olika kostnader, baserat på olika parametrar som pris och vikt. När du skapar ett fraktsätt med viktbaserad pris så behöver du lägga till flera olika viktklasser. Det är viktigt att du täcker alla olika vikter som beställningarna kan ha.

Så här gör du:

1. Navigera till Kassa > Fraktsätt i ditt kontrollpanel.
  2. Klicka på +Skapa fraktsätt.
  3. Lägg till titel, beskrivning (t.ex om hur leveranstiden är) och vilka leveransländer fraktsättet ska visas för.
  4. Välj att priset ska vara Viktbaserad.
  5. Fyll i Maxvikt och Pris per rad.
  6. Lägg till flera viktklasser genom att klicka ”Lägg till maxvikt”.
  7. Tryck Spara. Klart!