Ja, det är möjligt! Du behöver bara kontakta oss via chatten i ert kontrollpanel – så aktiverar vi möjligheten åt dig.

Funktionen är avaktiverad som standard då det inte längre har någon större inflytande för sökmotoroptimering kring det att ha produktbilder med nyckelord i sina filnamn. Anledningen till detta är för att sökmotorer har avancerat allt mer i hur de skall läsa av en sida och relaterar därför bild och text ihop med kontext/relevans utifrån de nyckelorden som användare söker efter.

Istället, har det därför blivit allt viktigare för sökmotorer att veta vart på sidan bilden finns och i vilken kontext – vilka texter/rubriker (produktsidor) finns runt om och har sedan Alt-text för produktbilden som hänger ihop med vad bilden innehåller – så har man gjort en del optimering för sökmotorerna.

Alt-text är en kort beskrivning av bilden och kan ställas in för varje produktbild i Quickbutik genom att gå till Produkter > Redigera produkt > Markera en bild och klicka på ?-tecknet. Här finns ett fält för att fylla i en kort beskrivning för bilden.