Med funktionen Egna följesedlar så kan du skräddarsy ändringar för följesedeln för dina beställningar. Vi rekommenderar att du endast ändrar här om du har kunskap inom HTML.

Så här aktiverar Egna följesedlar:

1. Navigera till Inställningar i kontrollpanelen.
  2. Lokalisera Egna följesedlar och klicka på switch-knappen så att den blir blå för att aktivera.
  3. Klicka därefter på Öppna.
  4. Här kan du nu arbeta via kodvyn som du ser framför dig och t ex. lägga till din logga. Vänligen notera att vi rekommenderar att du har kunskap inom HTML för att justera följesedeln.
  5. Klicka på Spara. När du är klar kan du sedan navigera till valfri beställning och spara ner eller skriv ut följesedeln för att se hur den ser ut.

Anpassa informationen på följesedeln med ytterligare taggar:

Det är möjligt att ytterligare anpassa din följesedel genom att lägga till specifika taggar. Dessa taggar gör det möjligt för dig att inkludera ytterligare detaljer såsom betalsätt, företagsnamn för företagskunder, kundmeddelanden, leverantörens artikelnummer och lagerplats på din följesedel. Här är en detaljerad genomgång av taggarna och hur du kan använda dem:

1. Betalsätt
    • Tagg: {{#lang}}Betalsätt: {{/lang}} {{order.payment_method_display}}<br>{{#order.payment_method_data}} {{name}}: {{value}}<br>{{/order.payment_method_data}}
    • Beskrivning: Denna tagg visar betalsättet som kunden valde vid köpet. Den inkluderar även detaljerad information om betalningsmetoden om sådan finns tillgänglig.
  2. Företagsnamn (för de kunder som handlar som företag)
    • Tagg: {{#customer.company_name}} {{customer.company_name}} {{/customer.company_name}}
    • Beskrivning: Om kunden har handlat som ett företag och angivit företagsnamn, kommer denna tagg att visa företagsnamnet på följesedeln.
  3. Kundmeddelande (om kunden exempelvis skrivit ett meddelande i kassan)
    • Tagg: <p>{{#customer.notes}}</p><div><p><strong>Meddelande från kunden:</strong></p><p>{{customer.notes}}</p></div><p>{{/customer.notes}}</p>
    • Beskrivning: Om kunden har lämnat ett meddelande under beställningsprocessen, låter denna tagg dig inkludera detta meddelande på följesedeln. Det gör det lättare att se eventuella specifika önskemål eller noteringar från kunden.
  4. Leverantörs artikelnummer och lagerplats
    • Taggar:
      {{quantity_location}}
      {{supplier_sku}}

• Beskrivning: Dessa taggar är användbara för intern hantering. De låter dig inkludera leverantörens artikelnummer och varans lagerplats direkt på följesedeln, vilket kan underlätta vid packning och inventering.

Så här återställer du följesedeln till ursprungsversionen:

1. Navigera till Inställningar i kontrollpanelen.
  2. Lokalisera Egna följesedlar och klicka på Öppna.
  3. Markera och radera all information som finns i kodvyn.
  4. Klicka sedan på Spara och därefter ser följesedeln ut som standard versionen.