Om du vill testa hur beställningsflödet fungerar i butiken och kontrollpanelen kan du lägga en testbeställning. Detta är möjligt genom att använda ett testbetalsätt som inte är kopplat till ett riktigt betalsätt. Du kan då se hur dina kunder upplever köpflödet i butiken samt hur det kommer se ut i din kontrollpanel när du får en eller flera beställningar.

Ett testbetalsätt skapas automatiskt när du startar upp en butik som du direkt kan använda för en testbeställning. Du kan även skapa ett testbetalsätt i butiken genom att lägga till ett eget betalsätt och ange Test som namn. Plattformen känner då av att detta är för testbetalningar. 

Så här gör du:

 1. Säkerställ att du har ett fraktsätt, produkter och ditt testbetalsätt tillagt i butiken.
 2. Navigera till Se din butik via ikonen som föreställer en butik i kontrollpanelen eller genom att skriva in din domän t.ex. minbutik.com i ett nytt webbläsarfönster. 
 3. Lägg produkter i butikens varukorg, gå vidare till kassan, ange dina uppgifter och slutför beställningen genom att välja betalsättet TEST: Använd för testbeställning”. 
 4. I butikens kontrollpanel under Beställningar ser du nu din testbeställning som är markerad med en gul ikon:
  testbeställning-ikon
 5. Se hur det fungerar genom att prova dig fram att markera beställningen som klar, redigera, avbryt och se hur det ser ut innan du får en skarp beställning.
 6. När du testat klart kan du ta bort testbetalsättet under Kassa > Betalsätt. Samtliga testbeställningar kommer tas bort automatiskt samtidigt. 

Bra att veta:

 • För att göra en beställning via testbetalsättet krävs det också att du har produkter samt ett fraktsätt tillagt i butiken. 
 • Testbeställningar som görs via testbetalsättet är fiktiva och tas bort automatiskt när testbetalsättet tas bort. Det går också att ta bort testbetalsätten manuellt via beställningsvyn. 
 • Beställningar som gjorts med andra betalsätt än testbetalsätt går inte att ta bort. 

Var detta till hjälp?