Ja, med funktionen Produktomdömen gör du det möjligt för dina kunder att recensera produkter i din butik. Produktrecensioner kan ofta resultera i ökad försäljning då de flesta besökare och kunder lägger stor vikt vid hur tidigare köpare har upplevt produkten. Positiva omdömen från dina kunder kan alltså vara ett väldigt effektivt säljverktyg.

Med Produktomdömen aktiverat i din webbutik dyker det upp ett formulär på era produktsidor där dina kunder kan lämna recensioner samt betygsätta produkten med 1-5 stjärnor.

Så här aktiverar du produktomdöme:

1. Navigera till Inställningar i kontrollpanelen lokalisera Produktomdömen.
  2. Klicka på switch-knappen för att aktivera och klicka sedan på Öppna.
  3. Här kommer dina produktomdömen att visas och varje recension måste godkännas av dig innan den visas i din butik.
  4. Klicka på knappen för Inställningar (ikonen som ser ut som ett kugghjul).
  5. Välj hur du vill sortera dina omdömen, Antal stjärnor (högst till lägst) eller Datum som dem skapades.
  6. Välj hur många produktomdömen som ska visas på produktsidan. Det går att visa max 15 st.
  7. Sedan har du också möjlighet att justera efter vilket element du önskar att produktomdömena ska visas i fältet Placering.
  8. Klicka sedan på Spara.

Så här kan du importera produktomdöme från en annan plattform:

Du kan importera produktomdömen från din tidigare webbutik eller e-handelsplattform. Importen sker genom att du laddar upp en CSV-fil innehållandes de omdömen du vill importera.

1. Navigera till Inställningar, lokalisera Produktomdöme och klicka på Öppna.
  2. Klicka på knappen för Importera.
  3. Du kan klicka på ”Ladda hem exempelfil här” för att få ett exempel på filen ska se ut.
    Observera att obligatoriska datafält för inläsning är: rating, review_text, name, email, date
  4. Via knappen Välj importfil (CSV) kan du importera dina produktomdömen.
  5. Efter inläsning kan du välja att koppla produktomdömen till en specifik produkt eller basera det på SKU-fält från filen.