Med funktionen Produktbevakning erbjuder ni era kunder möjligheten att bevaka produkter som tillfälligt är slut i lager. Kunden får då en e-postnotifiering när ni åter har produkten i lager. Detta innebär ökad service för era kunder samt ökad försäljning för er.

Observera att Produktbevakning i dagsläget endast fungerar för produkter utan produktval och varianter.

Aktivera Produktbevakning

Ni aktiverar enkelt funktionen under Inställningar > Produktbevakning och ställer sedan in hur ni vill att funktionen ska fungera och se ut i er butik.

Inställningar för Produktbevakning

– Allmänt

Skicka meddelande till bevakare automatiskt
Välj om ni vill att e-postnotifieringen till kund ska skickas ut automatiskt när produkten åter är i lager.

Meddelande ämnesrad
Ämnesraden för e-postnotifieringen till kund när produkten åter är i lager.

Meddelande
Meddelandet för e-postnotifieringen till kund när produkten åter är i lager.

– I butiken
– – Knappen

Knappens text
Texten på produktbevaknings-knappen som visas ute i webbutiken när en produkt är slur I lager.

Knappens placering
Ange ett HTML element på er produktsida som ni vill placera knappen inuti. Knappen placeras efter eventuell innehåll.

– – Popup

Rubrik
Ange en rubrik för popup rutan som kunden ser efter att ha klickat på bevaka knappen.

Motiverande text
Ange en text för popup rutan som kunden ser efter att ha klickat på bevaka knappen.

Efter anmälan till bevakning
Ange en text som visas i popup rutan efter att kunden har anmält sig för att bevaka produkten.

Se bevakare

Med funktionen aktiverad har ni möjlighet att se bevakare för samtliga era produkter genom att klicka på ikonen för Se bevakare. Ikonen ser ut som en kikare (se bilden nedan) och ni hittar den bredvid knappen Skapa produkt under Produkter i er kontrollpanel.

Ikonen för Se bevakare
Ikonen för Se bevakare

Notifiera era kunder när en produkt åter är i lager

Automatiskt

Har ni aktiverat Skicka meddelande till bevakare automatiskt så skickas e-postnotifieringarna ut automatiskt till era kunder som bevakar produkten när ni uppdaterar lagersaldot på den slutsålda produkten till ett antal högre än 0.

Manuellt

För att skicka ut notifieringarna manuellt, om ni inte har aktiverat Skicka meddelande till bevakare automatiskt, klickar ni på ikonen för Se bevakare och hittar sedan knappen Skicka manuellt under varje produkt som bevakas. (Se bilden nedan)

Ni har även möjligheten att exportera varje produkts bevakare i CSV-format om ni önskar hantera notifieringarna på egen hand genom att klicka på knappen Exportera lista under varje produkt.

Produktbevakning - Skicka manuellt
Produktbevakning – Skicka manuellt