Hamnar dina orderbekräftelser i skräpposten hos kunden? Detta är självklart inte kul, och är något som faktiskt kan förhindras till viss del. Vi vill nu förklara varför dina mail kan hamna i skräpposten och vad du kan göra för att försöka förhindra detta från att ske.

Vi har möjlighet för att följa hela resan fram tills att kundens mailserver skickar svaret Mottagen. Vad som sedan sker efter det, efter intern filtrering hos kunden, är dessvärre inget som vi kan se. Filtreringen är just vad som orsakar att vissa mail hamnar i skräpkorgen (eller t.o.m. raderas helt) hos mottagaren och vi har märkt att detta oftast sker just med @live och @hotmail e-postadresser från framförallt domäner som är nya som deras spamfiltrar inte ännu är bekväm med. Men över tid brukar detta lösa sig då spamfiltrarna märker av att meddelanden från din domän inte är skadlig och att mottagaren vill ta emot dessa (detta märker dem genom att kunden letar upp och öppnar upp mailet). Det är därför av god idé att be kunden att markera dina mail som säkra om de hamnar i skräpposten och att öppna upp dessa från skräpposten.

Vad kan jag göra?

Egen domän

Det vara en god idé att ha en mailadress med din egna domän, då exempelvis info@dittbutiksnamn.se. Detta kan göra att dina mail anses som mer säkra och inte är lika benägna att hamna i skräpposten. Det ser även mer professionellt ut för kunden om dina mail kommer från ditt butiksnamn och inte från en e-postleverantörs domännamn. Denna e-postadress kan du skapa hos din domänleverantör eller genom G-suite som du kan läsa mer om här. När du har skapat en e-postadress med din egna domän kan du ange att denna adress ska användas som avsändare för utgående e-post under Inställningar > Utgående e-post i fältet E-postadress för utgående e-post.

 

Var detta till hjälp?