Med Mailchimp som din nyhetsbrevleverantör kan du anpassa och skicka ut t.ex. beställningsbekräftelse och fraktbekräftelse direkt från dem.

Så här gör du:

1. För att bekräftelser som orderbekräftelse inte ska skickas dubbelt från både Quickbutik och Mailchimp till kunden navigera till Inställningar > Utgående e-post avaktivera det.
  2. Logga in hos Mailchimp och navigera till Integrations > Discover > Custom Website > Manage your sites > Order Notifications > Add.
  3. Här kan du sedan aktivera och redigera de mejl du önskar skicka från Mailchimp till dina kunder.
    Order Confirmation
    – beställningsbekräftelsen, mailet kunden får direkt efter genomförd beställning.
    Shipping Confirmation – fraktbekräftelsen. Detta mail får kunden när du markerar en beställning som skickad.
    Cancellation Confirmation – mailet när du väljer att avbryta en beställning och kunden får då en bekräftelse på detta.
  4. Klickar du på Edit Design kan du redigera hur mailet ska se ut och t.ex. lägga till din logga.

Bra att veta

• Mejlen skickas alltid på engelska från Mailchimp då de inte har stöd för flera språk.
  • Valutan som kunden valt att handla med i butiken kommer visas rätt i orderbekräftelsen för kunden, men då Mailchimp inte har stöd för olika valutor kommer du i Mailchimps översikt av dina kunder se det som de handlat för i dollar $.
  • Integrationen omfattar inte Övergivna varukorgar eller Product Retargeting Notification.

Har du frågor om ditt konto, e-postadresser eller nyhetsbrevsutskick behöver du ta kontakt med Mailchimp direkt.