Som standard skickas alla e-postmeddelanden från din butik med den förinställda e-postadressen som avsändare men du kan när som helst ändra vilken e-postadress som meddelandena skickas ifrån. Hur du ändrar detta kan du läsa här.

Dessa e-postmeddelanden skickas från din butik:

Beställningsbekräftelse
En orderbekräftelse, eller beställningsbekräftelse, består utav ett meddelande och en orderspecifikation som skickas ut till kundens e-postadress efter att de slutfört en beställning i din butik.

Du kan givetvis ändra beställningsbekräftelsen efter dina önskemål och hur du går tillväga för att göra detta hittar du här.

Fraktbekräftelse
En fraktbekräftelse skickas ut till kund efter det att ordern markerats som skickad. Den består av ett meddelande som informerar kunden om att deras order har skickats och att leverans kan förväntas inom kort.

Vill du ändra meddelandet som skickas ut i fraktbekräftelsen så kan du göra det i kontrollpanelen under Inställningar > Utgående e-post.

Det är även möjligt att skicka med spårningsnumret till försändelsen i fraktbekräftelsen till kund. Läs hur du gör detta här.

Automatisk återkoppling
Om du har aktiverat Automatisk återkoppling i din butik så skickas det ut ett e-postmeddelande till kunden några dagar efter det att ni har markerat beställningen som skickad. Detta utskicket är en uppföljning för att höra hur kundens upplevelse var efter att ha handlat i din butik. Det kan vara allt ifrån om kunden har några frågor gällande sina produkter eller om de önskar lämna ett omdöme.

Mer om Automatisk återkoppling samt hur du aktiverar det i din butik kan du läsa här.

Produktbevakning
Om du har aktiverat funktionen Produktbevakning i din butik och erbjuder dina kunder att kunna bevaka produkter som för närvarande är slut i lager så skickas det ut ett e-postmeddelande till kunden som informerar dem om att produkt finns åter i lager.

Du kan själv välja vad meddelande ska innehålla och om det ska skickas ut till kunden automatiskt när ni får in produkten i lager eller om du vill göra det manuellt.

Mer om produktbevakning och hur det fungerar kan du hitta här,

Övergivna varukorgar
Har du aktiverat Övergivna varukorgar i butiken så skickas det automatiskt ut en påminnelse per e-post till kunder som lagt varor i sin varukorg men inte slutfört sin beställning.

Här kan du läsa mer om Övergivna varukorgar samt hur du aktiverar det i din butik.