Har du flertals produkter kan det snabbt bli många klick för att utföra en handling som t.ex att sänka alla priser med 10 kronor. Du kan spara tid genom att massredigera produkter i Quickbutik.

Så här redigerar du flera produkter samtidigt:

1. Navigera till Produkter.
  2. Välj (genom att bocka i) de produkter som önskas att redigeras.
  3. Klicka på väljaren med antalet valda och välj Redigera.
  4. Välj sedan vad ni önskar att redigera. Det är möjligt att ändra allt från produkttitlar till lagersaldon, vikter och priser.
    68f512e1c0956b77b7f408b111b51022
  5. Du får nu en översikt med de valda produkter (och även varianter om dessa finns) där ni kan redigera er valda inställning.

Scenario 1: Sänk alla priser med 10% eller 10 kronor

1. Börja massredigera de produkter som ni önskar och välj att redigera Pris
  2. När du kommer till vyn för att massredigera produkternas priser, hittar du en väljare överst. Här väljer du handling: Sänk pris med
    massredigera-sank-pris
  3. Anger sedan 10 i fältet bredvid (eller det värdet du önskar).
    Välj om det ska vara 10% eller 10 kronor.
    Välj även om du önskar att ställa in tidigare pris som jämförelsepris (om ni önskar att visa tidigare priset ute i butiken)
  4. Klicka Kör.
  5. Prisändringarna ser ni nu i översikten under.
  6. Granska igenom och klicka därefter Spara ändringar för att verkställa alla nya priser. Klart!

Scenario 2: Återgå till jämförelsepris

1. Börja massredigera de produkter som ni önskar och välj att redigera Pris
  2. När du kommer till vyn för att massredigera produkternas priser, hittar du en väljare överst. Här väljer du handling: Återställ jämförelsepris som pris
    massredigera-atergaa-till-jamforelsepris
  3. Klicka Kör.
  4. Prisändringarna ser ni nu i översikten under.
  5. Granska igenom och klicka därefter Spara ändringar för att verkställa alla nya priser. Klart!

Scenario 3: Öka alla priser med 10% eller 10 kronor

1. Börja massredigera de produkter som ni önskar och välj att redigera Pris
  2. När du kommer till vyn för att massredigera produkternas priser, hittar du en väljare överst. Här väljer du handling: Öka pris med
    massredigera-oka-pris
  3. Anger sedan 10 i fältet bredvid (eller det värdet du önskar).
    Välj om det ska vara 10% eller 10 kronor.
    Välj även om du önskar att ställa in tidigare pris som jämförelsepris (om ni önskar att visa tidigare priset ute i butiken)
  4. Klicka Kör.
  5. Prisändringarna ser ni nu i översikten under.
  6. Granska igenom och klicka därefter Spara ändringar för att verkställa alla nya priser. Klart!

Scenario 4: Ställ in vikt för samtliga produkter till 100g

1. Börja massredigera de produkter som ni önskar och välj att redigera Vikt
  2. När du kommer till vyn för att massredigera produkternas priser, hittar du en väljare överst. Här väljer du handling: Ställ in vikt till
  3. Ange 100 i fältet bredvid (eller det värdet du önskar)
  4. Klicka Kör
  5. Alla viktändringar kan nu granskas i översikten under.
  6. Klicka Spara ändringar för att verkställa alla nya vikter. Klart!

Scenario 5: Optimera produktlänkar för SEO

1. Börja massredigera de produkter som ni önskar och välj att redigera Sidlänk (URI)
  2. Du kommer nu till vyn med översikten med alla valda produkters sidlänkar
  3. Gå igenom alla sidlänkar och optimera som ni önskar.
    Optimeringstips! Har ni kopierat produkter, så kan det vara att ”kopi” finns med i några utav era produkters sidlänkar. Se till att få bort dessa här.
  4. Klicka Spara ändringar för att verkställa alla nya sidlänkar. Klart!