När varor skickas till en konsument i ett annat EU-land måste du som butiksägare debitera köparlandets moms på försäljningen. Du kan själv välja vilka leveransländer som du vill aktivera det för samt vilken moms som ska användas. När du lägger till ett nytt land hämtar vi landets standardmoms automatiskt, har du varor i en annan momskategori kan du ändra denna till valfri momssats.

Så här gör du:

1. Navigera till Inställningar > Allmänt och klicka på Öppna.
  2. Lokalisera rubriken Landsspecifika momssatser.
  3. Bocka i Aktivera inom EU.
  4. Välj ett land i listan, då visas landets standardmoms. Om du vill ändra momssatsen så går detta bra. Fyll då i momssatsen och klicka sedan på knappen Lägg till land.
  5. När du lagt till alla länder du önskar så klickar du på Spara ändringar längst upp.