Efter du har lagt till ett nytt språk under inställningar > flera språk kan du börja översätta detta.

Så här översätter du ett språk:

1. För översätta ett språk klickar du på den blåa knappen till höger om språket med två vita pilar i en cirkel.
  2. Butikens texter är uppdelade i olika sektioner. Klicka på en sektion för att påbörja översättningen.
  3. Din översättningsfras skriver du i det högra fältet.
    Alternativt klicka på knappen Översätt automatiskt, säkerställ att översättningen sker korrekt.översättning-fält-auto

Så här fungerar Sidbyggaren med Flera språk:

Om originalet av en sida är skapad med sidbyggaren måste du skapa en helt ny sida på det önskade språket under Sidor i kontrollpanelen och sedan koppla sidan under Flera språk > sektionen sidor.

Obs! Alla skapade sidor kommer visas i den vänstra spalten och vara möjliga att koppla en översättning till från den högra spalten, även de sidor som är skapade för ett specifikt språk. Det är endast huvudspråkets sida som ska kopplas med en översatt version, inte de översatta sidorna. Koppla alltså inte exempelvis en engelsk sida till svensk sida om du har svenska som huvudspråk. Denna sida ska då inte ha en översättning kopplad.
Skärmavbild 2019-09-23 kl. 16.08.22

Så här gör du om du inte kan översätta vissa fraser:

Om du saknar vissa fält kan det bero på att du nyligen har lagt till innehåll och då måste texterna (översättningstaggarna) läsas in på nytt.

1. Under Inställningar > Flera språk klickar du på knappen för Inställningar (kugghjulet) som finns bredvid varje språk
    Skärmavbild 2019-09-23 kl. 16.21.57
  2. Under rubriken Översättningstaggar (avancerad) klickar du på Läs in på nytt.
  • För att texter från startsidans sektioner samt sidfoten ska gå att översätta så krävs det att texten inte överskrider 220 tecken på huvudspråket.
  • Vissa specialtecken ( ) kan orsaka att fraser inte kan laddas in av funktionen. Om du saknar en fras under översättning och denna innehåller ett specialtecken rekommenderar vi att man tar bort specialtecken > läser in översättningarna på nytt (steg 2 igen) > lokalisera därefter frasen under översättning.

Tips

• Använd webbläsarens sökverktyg för att snabbare hitta rätt översättningstagg som du vill översätta. Du kommer att se direkt om något resultat hittas och även hur många förekomster av den fras som du skrivit som finns på sidan.
    • Tryck ned Ctrl + F på datorns tangentbord om du använder en PC.
    • Tryck ned ⌘ (Command/cmd) + F  om u använder en Mac-dator.