För att kunna lägga till Färgval för produktvarianter behöver ni först aktivera funktionen Avancerade Produktval.

Lägg till Färgval på en produkt

1. Navigera till produkten, i er kontrollpanel, som ni vill erbjuda avancerade färgval på.
  2. Klicka på Hantera produktval.
  3. För era existerande Produktval kan ni nu välja Typ. Välj typen Färgval för er produktval för färg varianter. (Se bilden nedan)

Hantera Produktval - Färgval
    Hantera Produktval – Färgval

4. Klicka på Spara och stäng sedan dialogrutan.
  5. Nu kommer ni ha en färgväljare för alla era färg varianter och kan enkelt välja färg som ska kopplas till varje variant. (Se bilden nedan)

Klicka på ikonen för Färgväljaren för att enkelt välja färg
    Klicka på ikonen för Färgväljaren för att enkelt välja färg

6. När ni kopplar en färg till en variant läggs färgens hexadecimal kod till på variantens namn med ett bindestreck emellan. (Se exempel i bilden nedan)

Färger kopplade till varianter
    Färger kopplade till varianter

7. Spara produkten. Klart! Se bilden nedan för exempel på hur detta ser ut i butiken.
Produkt med Färgval
Exempel på produkt med Färgval