Med egna scripts har du möjligheten att lägga till externa scripts som du vill ska köras i butiken. Det kan bland annat vara analysverktyg, statistik eller chatt. Använder du dig utav funktionen Egna scripts eller Källkodsåtkomst och har lagt till scripts som samlar in besöksinformation i någon utsträckning, så kan du med Quickbutik anpassa dessa scripts så att de endast körs om du har fått samtycke för det. Som ägare av din webbplats bär du ett ansvar över den insamlingen som görs av besökares data.

Quickbutik erbjuder i dagsläget två kategorier för webbplatskakor förutom det nödvändiga:

• marketing (Marknadsföring)
  • analytics (Statistik och prestanda)

Dessa kategoribenämningar kan du använda i källkoden för att identifiera om besökaren har gett samtycke för en viss kategori.

qb_cookieconsent.allowedCategory('marketing') // true = kör script
qb_cookieconsent.allowedCategory('analytics') // true = kör script

Med ovanstående kan du genomgå dina egna scripts och använda för att först köra ett script när samtycke har tagits emot av besökaren.

Exempel:

<script type="text/javascript">
 if(qb_cookieconsent.allowedCategory('analytics'))
 {
 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
 ga('create', 'UA-XXXXXXX-X', 'auto');
 ga('send', 'pageview');
 </script>