Google Tag Manager (GTM) är ett verktyg för att lägga in olika spårningsscript. Istället för att lägga in scripten manuellt under Egna Scripts i butiken så kan du samla alla på ett ställe i Google Tag Manager. Med GTM kan du enkelt lägga till taggar från olika tjänster som vi inte har direktintegrationer till och läsa in dessa på samtliga sidor i butiken.

Så här aktiverar du GTM i butiken:

1. Logga in på ditt Google Tag Manager konto här.
  2. I översikten ser du ditt behållarnamn/container name. I kolumnen behållar-id/container-id kopierar du hela koden som börjar med GTM-XXXXXXX (inklusive GTM).
  3. I Quickbutik navigerar du till Inställningar > Mätning & spårning och klickar på Öppna.
  4. I fältet Google Tag Manager ID klistrar du in ditt ID som du kopierat.
  5. Klicka på Spara.

Bra att veta

Om du använder våra direkta integrationer som Google Analytics eller Facebook Pixel så är det viktigt att inte aktivera dessa i Google Tag Manager då våra direkta integrationer är mer exakta och skickar mer information. Om du har det aktivt på två platser kan det leda till att dubbletter skickas till Google Analytics/Facebook eller att scriptet inte laddas in rätt.