När beställningar överförs till Fortnox skickas det även med information om vilket typ av betalsätt som beställningen har betalats med. I samband med detta har du möjlighet att skicka med en kod för betalningsvillkor vilket kan vara användbart om du önskar att alla beställningar betalda genom t.ex. Egna betalsätt, Paypal eller annat betalsätt kommer in med specifika betalningsvillkor.

Koderna för betalsätt är valfria att använda sig utav i kopplingen.

Så här gör du:

1. Logga in i din kontrollpanel hos Fortnox.
  2. Klicka på kugghjulet (uppe till höger) och välj Offert/Order:
    CleanShot 2022-04-29 at 11.58.40@2x
  3. Klicka på Betalsätt och betalningsvillkor.
  4. Under rubriken Betalningsvillkor hittar du de olika koderna för villkoren. Saknas ett villkor som du önskar använda så kan du själv lägga till detta i listan.
    CleanShot 2022-04-29 at 12.00.42@2x
  5. Nu när du har dina koder för betalningsvillkoren så navigerar du till Inställningar > Automatisera med Fortnox i din Quickbutik kontrollpanel.
  6. Klicka på Öppna inställningar för koder (avancerad).
  7. Lokalisera sektionen Betalsätt (betalningsvillkor i Fortnox) och fyll i dina koder för respektive betalsätt.
  8. Klicka Spara ändringar och du är klar.