När beställningar överförs till Fortnox, skickas även med vilket typ av fraktsätt som beställningen har skickats med. Hos Fortnox kallas fraktsätt leveransalternativ och varje sådan har en unik kod som är identifieraren.

I din koppling till Fortnox hos Quickbutik behöver du ställa in din kod eller koder (om du har flera fraktsätt) från Fortnox.

Så här gör du:

1. Gå till Inställningar > Fortnox
  2. Klicka + Öppna inställningar för koder (avancerad)
  3. Hitta sektionen Fraktsätt. Här finns ett fält att fylla i, för varje fraktsätt som du erbjuder i din Quickbutik.
  4. Öppna nu en ny flik i er webbläsare, där ni loggar in i ert kontrollpanel hos Fortnox.
  5. Klicka på kugghjulet (uppe till höger) > Offert/Order:
    dac26e9054c9bfb9a40be9ba1c2a57c1
  6. Öppna Leveranssätt och leveransvillkor:
    Fortnox - 490002 2018-04-12 22-41-04

Har ni redan era leveranssätt här? Då behöver inte skapa på nytt. Hoppa då till punkt 9.

7. Se gul pil. Under befintliga leveranssätt, klickar ni i det tomma fältet för KOD och anger t.ex POSTNORD. Ange egen text, te.x Postnord i kolumnen TEXT.
  8. Skapa samtliga fraktsätt här och klicka sedan på gröna knappen SPARA.
  9. Återgå till fliken med era inställningar i Quickbutik. Här lägger du nu till de koder som du har satt upp för respektive fraktsätt.
  10. Klicka Spara ändringar. Klart!