När beställningar överförs till Fortnox skickas det även med information om vilket typ av fraktsätt som beställningen har skickats med. Hos Fortnox kallas fraktsätt för leveransalternativ och varje sådan har en unik kod som är identifieraren.

I din koppling till Fortnox hos Quickbutik behöver du ställa in din kod eller koder (om du har flera fraktsätt) från Fortnox.

Så här gör du:

1. Logga in i din kontrollpanel hos Fortnox.
  2. Klicka på kugghjulet (uppe till höger) och välj Offert/Order:
    dac26e9054c9bfb9a40be9ba1c2a57c1
  3. (Se röd pil) Öppna Leveranssätt och leveransvillkor:
    Fortnox - 490002 2018-04-12 22-41-04

Har du redan dina leveranssätt här behöver du inte skapa dem på nytt utan kan direkt börja med att lägga till dem i Quickbutik (steg 6).

4. (Se gul pil) Under befintliga leveranssätt klickar du i det tomma fältet för KOD och anger t.ex POSTNORD.
    Klicka i fältet för TEXT och ange en egen text som t.ex. Postnord.
  5. Skapa samtliga fraktsätt här och klicka sedan på gröna knappen SPARA.
  6. Öppna en ny flik i webbläsaren och logga in i din Quickbutik, navigera till Inställningar > Automatisera med Fortnox i Quickbutik.
  7. Klicka på Öppna inställningar för koder (avancerad)
  8. Lokalisera sektionen Fraktsätt. Här finns ett fält att fylla i för varje fraktsätt som du erbjuder i din butik så att du kan lägga till de koder som du har satt upp för respektive fraktsätt.
  9. Klicka Spara ändringar och du är klar.