Nedan följer svar på vad de olika felmeddelanden betyder som kan hittas i Fortnox fellogg. Ni hittar loggen genom att navigera till inställningar > fortnox > öppna logg. Hör gärna av er till supporten ifall ni inte hittar förklaring på just ert felmeddelande.

Fältet får endast innehålla numeriska värden utan decimaler
På den nämnda produkten innehåller fältet Vikt ogiltiga tecken. Vikt anges i gram och ska vara heltal (utan decimaler)

Kunde inte hämta/hitta betalningsvillkor
Detta beror på att Fortnox inte kan bekräfta den kod som är angiven för betalningsvillkor och det specifika betalsättet.

No such route
Detta beror på att produkten inte kan identifieras eller hittas. Vanligtvis är det för att artikelnummer innehåller till exempel mellanslag.

Värdet kan inte vara null
Artikelnummer saknas på en eller flera produkter i beställningen.

Konto X är inte aktivt
Kontoplanen som är angiven i inställningarna för koder är inte aktivt i ert Fortnox. Aktivera den inne i Fortnox alternativt använd en annan kontoplan.

Ordern måste markeras med ”Lagerhantering klar” innan en faktura kan skapas från den
Detta uppstår om ni har Fortnox Lager och väljer att synkronisera beställningar som Order + skapa faktura efter order. Det som måste göras är att ställa in hos Fortnox att ordern ska klar-markeras i Fortnox innan fakturan skapas. Detta kan man ställa in ska ske automatiskt hos Fortnox.

Inköpskonto inte uppdaterat. Kontot ”4000” existerar inte
Detta felmeddelande kan man få om man t.ex. inte har skapat ett räkenskapsår i Fortnox så säkerställ att ni har skapat ett räkenskaps år i Fortnox och prova igen.

Kunde inte bokföra fakturanummer X. Faktura som bokförs får inte använda kontantmetoden
Synkronisering av beställningar som faktura fungerar inte om man använder kontantmetoden i Fortnox. Synkronisera beställningen som en order istället. För att synkronisera beställningar som order så går man till Inställningar > Automatisera med Fortnox och väljer Order.

Kunde inte hitta artikel X
Kan bero på att det är en äldre beställning som innehåller ett gammalt artikelnummer. Man kan ha ändrat artikelnumret för denna produkt och dess varianter så de matchar inte längre med den äldre beställningen. För just denna beställning behöver man därför lägga in beställningen manuellt hos Fortnox.

Det finns ingen aktiv licens för önskat scope
Tyder det på att licensen för de Fortnox program som man behöver inte är aktiva. Säkerställ att ni har ett komplett paket för e-handel hos Fortnox (Bokföring, Fakturering och Offert & Order) samt programmet Integration.

Artikelnumret innehåller otillåtna tecken
Det verkar alltså som att ett eller flera artikelnummer på produkter i beställningen innehåller otillåtna tecken, vilket gjort att ni fått felmeddelande för beställningen.

Tillåtna tecken som Fortnox godkänner är: bokstäver (förutom åäö) och siffror samt _ – / \ + och $

Exempel på tecken Fortnox inte godkänner är mellanslag, komma, punkt etc.

Kontrollera att era artiklar innehåller artikelnummer som Fortnox tillåter. För den specifika beställningen så behöver du skapa den manuellt hos Fortnox denna gång, då ändringen av artikelnumret inte uppdateras på tidigare lagda beställningar, men kommer att kunna synkroniseras korrekt framöver.

Unauthorized
Innebär att ert API har förlorat åtkomst till Fortnox. Lösningen på detta är att ni stänger av kopplingen till Fortnox och aktiverar på nytt.

Price from Pricelist C not found, for Article: xxxxxxxx
Innebär att den specifika produkten inte finns i den angivna prislistan som man försöker hämta produkten ifrån.