När beställningar överförs till Fortnox används per standard ditt försäljningskonton som du har ställt in för produkten i Fortnox. Du har dock även möjlighet att ange vilka konton ur kontoplanen som skall användas, om du önskar använda andra konton just för dina försäljningar via webbutiken. Detta är valfritt att använda sig av.

Så här gör du:

1. Logga in i din kontrollpanel hos Fortnox.
  2. Klicka på Register och välj Kontoplan:
    Fortnox - Register meny
  3. Sök upp dina försäljningskonton t.ex. Försäljning inom Sverige, 25 % momsFörsäljning inom Sverige, 12 % moms och Försäljning inom Sverige, 6 % moms.
    Fortnox - Kontoplan - Försäljningskonton
  4. Ange dessa kontonummer i respektive fält i inställningarna för Fortnox i Quickbutik genom att navigera till Inställningar > Automatisera med Fortnox
  5. Klicka + Öppna inställningar för koder (avancerad)
  6. Lokalisera sektionen Kontoplaner för bokföring (avancerad).
  7. Spara och klart!