Med Quickbutik har du möjlighet att låta kunder prenumerera sig direkt till ditt nyhetsbrev som du kör via MailChimp eller GetANewsletter – Två av Sveriges ledande nyhetsbrevstjänster.

För att ansluta din Quickbutik till din nyhetsbrevstjänst, behöver du få fram två uppgifter i ditt kontrollpanel hos respektive nyhetsbrevtjänst.

1) API nyckeln som används för att kommunicera till tjänsten
2) ID’et på listan som du önskar att dina kunder ska prenumereras på.

Nedan förklarar vi steg-för-steg hur du hittar dessa:

1.  Hur man hittar listans ID till GetaNewsletter.

1. Logga in på ditt GetaNewsletter konto här.
  2. Gå in på ”Listor” som ligger under fliken ”Kontakter”.
  3. Klicka på den listans namn du vill hitta ID till.
  4. Titta på webbadressens länk. Det sista stycket av länken är ditt ID (utan /).
    Se bild: getanewsletter
  5. Kopiera följande och klistra i fältet ”Prenumeras på lista:” i ditt kontrollpanel > Inställningar >Nyhetsbrev.

2.  Hur man hittar API nyckel till GetaNewsletter.

1. Logga in på ditt Getanewsletter konto här.
  2. Gå in på ”API & Formulär” som ligger under fliken ”Kontakter”.
  3. Tryck ”Skapa token” under ”Api tokens”.
  4. Ange namn och beskrivning för din token (Vad du skriver i namn och beskrivning är valfritt). Tryck Skapa.
  5. Kopiera token och klistra i fältet ”API nyckel” i ditt kontrollpanel > Inställningar > Nyhetsbrev.

3.  Hur man hittar listans ID till Mailchimp.

1. Logga in på ditt MailChimp konto här.
  2. Navigera till ”Audience”.
  3. Välj ”Settings” i rullistan till höger.
  4. Här klickar ni sen på ”Audience Name and Defaults”.
  5. Kopiera ert Audience ID som finns markerad i rött under Audience ID och klistra in i fältet ”Prenumereras på lista” under Inställningar > Nyhetsbrev i din Quickbutik kontrollpanel.

4.  Hur man hittar API till Mailchimp.

1. Logga in på ditt MailChimp konto här.
  2. Klicka på ditt namn uppe till höger och välj ”Account”.
  3. Här klickar du i sin tur på ”Extras” och väljer ”API Keys” i listan.
  4. Under ”Your API Keys” finns det en knapp för att generera en nyckel.
    Klicka på ”Create A Key” knappen.
  5. Det kommer då att skapas en nyckel som du finner i fältet under ”API Keys”. Kopiera nyckeln i fältet och klistra in den i fältet ”API nyckel” under Inställningar > Nyhetsbrev i er Quickbutik kontrollpanel.