Med funktionen Presentkort kan du erbjuda kunder att köpa presentkort med ett visst värde som sedan kan användas fritt i butiken.

Så aktiverar du funktionen Presentkort

1. Navigera till Inställningar i ert kontrollpanel.
  2. Aktivera Presentkort.
  3. Klart! Ni kan nu klicka ”Öppna” för att sedan välja de produkter som ska agera som presentkort.

Så skapar du ett Presentkort

1. Skapa en produkt som ska generera ett presentkort. Produkten är det som kunden ser ute i butiken och produktens pris är det som fastställer värdet för presentkortet.
  2. Navigera till Inställningar > Presentkort och välj produkten här för att markera produkten som ett presentkort.
  3. Klart! Presentkort (med värde) kommer automatiskt att skapas efter ett köp har genomförts.
    Presentkortets kod kommer att skickas med i beställningsbekräftelsen till kunden.
    Presentkort som har skapats kommer ni även själva att kunna hitta
    under Kassa > Rabatter.

Bra att veta

Presentkort är tidsbegränsat till 365 dagar från det att kunden har slutfört beställningen. Snart kommer även möjligheten till att själv kunna styra giltighetsperioden som butiksägare.