Med Produktpaket kan du skapa ett paket med två eller fler produkter till en samlad produkt. Ett paket helt enkelt.

Säljer du två enskilda produkter i butiken så som t.ex. slips och slipsnål, kan du skapa ett produktpaket med dessa två produkter i ett. När du kopplar dessa två produkter till paketet så kommer lagersaldot även att justeras för den enskilda produkten vilket förhindrar risken att du säljer fler produkter än vad du har i lager.

Så här skapar du ett produktpaket:

1. Navigera till Inställningar och aktivera Produktpaket.
  2. Skapa en ny produkt under Produkter som ska agera som själva paketet. T.ex ”Paketet för honom”
  3. Spara produkten.
  4. Klicka på knappen Produktpaket uppe till höger.
  5. Klicka på Koppla till ny produkt/variant.
  6. Under Koppla produkten med väljer du produkten du vill koppla.
    Har produkten varianter kommer ett nytt fält upp där du väljer den specifika varianten som ska kopplas.
  7. Under Vid försäljning justeras lagersaldo med anger du hur du vill att lagersaldot ska justeras.
  8. Bocka i Justera produktpaketets lagersaldo vid köp av enskilda produkten om du vill att lagersaldot för produktpaketet ska minska även vid köp av produkterna separat utanför produktpaketet.
  9. Klicka på Koppla.
  10. Upprepa samma steg igen för att koppla fler produkter/varianter till paketet.
  11. Fortsätt sedan att redigera produkten som agerar som ett paket. Lägg till produktbild, pris och mer. Du kan även ange ett specifikt lagersaldo för paketet om du önskar sälja det i en begränsad upplaga.

Bra att veta:

Du kan även koppla Digitala produkter till ett paket. Detta gör du precis som med en vanlig produkt, som beskrivet ovan. Den digitala filen skickas då ut automatiskt som vanligt i samband med beställningsbekräftelsen, vid köp av paketet.

Observera dock att digitala produkter med varianter inte går att lägga till i produktpaket.