Ja. Du kan sälja prenumerationsprodukter i din butik genom betallösningen Stripe.

Så här kommer du igång med att sälja prenumerationer:

1. Börja med att aktivera betalsättet Stripe i din butik.
  2. Logga in i din kontrollpanel hos Stripe här och skapa dina prenumerationsprodukter. Detta gör du under Produkter > Lägg till produkt.
  3. Skapa dina produkter i butiken som ska vara prenumerationer.
  4. Navigera sedan till Inställningar och aktivera funktionen Prenumerationer i din kontrollpanel.
  5. Koppla dina produkter genom att välja din produkt i butiken och sedan motsvarade prenumeration hos Stripe. Dina produkter i butiken kommer nu automatiskt få det priset som du angett hos Stripe.
  6. Klart!  Du är nu redo att sälja prenumerationer i butiken.

Hur går en beställning av en prenumeration till?

• När kunden genomfört ett köp av en prenumerationsprodukt så får de en länk till sin portal hos Stripe. Där kan de bland annat se längden på prenumerationen, nästa betalningsdatum m.m. Länken till portalen visas även för kunden på deras inloggningskonto i butiken om detta är aktiverat och de skapat ett konto vid beställningstillfället.
  • När det är dags för nästa betalning så kommer Stripe att skicka ut betalningsinformationen till kunden. När köpet genomförts kommer en ny beställning att synas i din kontrollpanel för butiken för hantering. Denna hanterar du precis som en vanlig beställning.

Bra att veta

• Om varukorgen innehåller prenumerationsprodukter så kommer endast Stripe visas som betalsätt i kassan.
  • Om varukorgen endast innehåller prenumerationsprodukter så kommer fraktsätt döljas.
  • Det är endast möjligt att beställa prenumerationer i samma valuta och samma tidsperiod i en och samma beställning.
  • Behöver du hantera en prenumeration, till exempel en återbetalning, så görs detta i din kontrollpanel hos Stripe.
  • Används en rabattkod gäller den för första betalningen av prenumerationen. Det innebär att nästkommande betalning av prenumerationen kommer ha ordinarie pris.