Printful är en dropshipping-tjänst som låter dig sälja print-on-demand produkter och som levererar direkt till dina slutkunder vid leverans. Det innebär att du kan sälja produkter helt utan att behöva köpa in ett större antal till lager och oroa dig för produktion eller att leverera direkt till kund.

Så här fungerar kopplingen:

1. Du kopplar Quickbutik med Printful och lägger till Printful-produkter som du har designat.
  2. Din kund köper en Printful-produkt (t.ex en t-shirt med din logga) i din butik.
  3. Beställningen granskas av dig och beställningen skickas sedan automatiskt från Quickbutik till Printful för produkt och leverans.
  4. Den färdiga produkten levereras direkt till kunden helt under ditt varumärke. Kunden får ingen information från Printful direkt, utan allt kommer som om de hade handlat via dig.

quickbutik-printful-how-it-works

Så här fungerar det för dig som butiksägare:

1. Du skapar ett konto hos Printful och skapar dina första produkter.
  2. Du kopplar till Quickbutik med Printful och importerar dina produkter till butiken.
  3. Dina produkter finns därefter i butiken och du kan nu börja sälja.
  4. När du har fått din första beställning som innehåller Printful-produkter, ser du en knapp inuti beställningen som heter Skicka till Printful. Ser beställningen bra ut, klickar du på knappen för att meddela Printful om att påbörja hanteringen.
  5. Klart. Printful har nu fått beställningen och rapporterar direkt till din butik när den har lämnat deras lager och skickats till slutkunden. Printful uppdaterar automatiskt beställningens orderstatus och du behöver därför inte markera skickad på egen hand.

Vad kostar Printful?

• Printful har ett grundpris för varje produkt som är kostnaden för Printful. Det är sedan utöver den som lägger till din marginal och får det priset som du säljer det för ute i din butik. Detta är något som du kan beräkna och lägga till direkt för Printful-produkten.
  • Du betalar först när du väljer att beställningen ska hanteras av Printful.
  • Priset kommer du att se direkt hos Printful när du skapar produkten och här kommer du även kunna ställa in just det priset som du vill sälja produkten för med marginal.
  • Quickbutik tar inga extra kostnader utöver den prisplan du har för din butik.

Bra att veta

• Det är inte möjligt att importera produkter i form av smycken i dagsläget.