Printful är en dropshipping-tjänst som låter dig sälja ”print-on-demand” produkter och som levererar direkt till dina slutkunder vid leverans. Det innebär att du kan sälja produkter helt utan att behöva köpa in ett större antal till lager och oroa dig för produktion eller att leverera direkt till kund.

Så fungerar det

quickbutik-printful-how-it-works

1. Koppla Quickbutik med Printful och lägg till Printful-produkter som du har designat.
  2. ”Anders” köper en Printful-produkt (t.ex en t-shirt med din logga) i din butik.
  3. Beställningen granskas av dig och beställningen skickas sedan automatiskt från Quickbutik till Printful för produkt och leverans.
  4. Den färdiga produkten levereras direkt till Anders och helt under ditt varumärke. Anders får ingen information från Printful direkt, utan allt kommer som de hade handlat via dig.
  5. Klart!

Så fungerar det för dig som butiksägare

1. Du skapar ett konto hos Printful och skapar dina första produkter.
  2. Du kopplar till Quickbutik med Printful och importerar dina produkter till butiken.
  3. Dina produkter finns därefter i butiken och du kan nu börja sälja!
  4. När du har fått din första beställning som innehåller Printful-produkter, ser du nu en knapp inuti beställningen som heter ”Skicka till Printful”. Ser beställningen bra ut, så klickar du på knappen för att meddela Printful om att påbörja hanteringen.
  5. Klart! Printful har nu fått beställningen och rapporterar direkt till Quickbutik när den har lämnat deras lager och skickats till slutkunden. Printful uppdaterar automatiskt beställningens orderstatus och du behöver därför inte markera skickad på egen hand.

Vad kostar det och när kostar det?

1. Printful har ett grundläggande pris för varje produkt och det är kostnaden för Printful. Det är sedan ovan på det som du lägger till din marginal och får det priset som du säljer det för ute i din butik. Detta är något som du kan beräkna och lägga till direkt för Printful-produkten.
  2. Du betalar först när du väljer att beställningen ska hanteras av Printful (se punkt 4 ovan).
  3. Priset kommer du att se direkt inuti Printful när du skapar produkten och här kommer du även kunna ställa in just det priset som du vill sälja produkten för (med marginal).