Din kontrollpanel är det som visas till vänster i din butik när du är inloggad. Utifrån den styr du allt i din butik. Det kan därför vara bra att känna till var du gör vad och lära dig att hitta för en snabb hantering.

Kontrollpanelen börjar längst upp där du hittar fem ikoner i följd:

• Logga ut – Logga ut ur din butik
  • Behöver du hjälp – Ta hjälp av Hjälpcenter eller Support
  • Användarinställningar – Hantera din prenumeration
  • Senaste nytt – Översikt för nyheter och aktuella meddelande från Quickbutik
  • Se din butik – Öppna och se din butik i en ny flik eller fönster

Därefter följer olika menypunkter i din kontrollpanel och det är härifrån du hanterar t.ex. beställningar, produkter, kunder och aktiverar funktioner. Du läser om dessa nedan och hittar även en spellista med instruktionsvideos där du finner allt om kontrollpanelen här.

Skrivbord
Skrivbordet är det första du möts av när du loggar in i din butik. Här kan du se statistik över den senaste tiden. Statistiken som du har på ditt skrivbord är en förenklad version och är byggd för att ge en uppfattning om t ex. hur många besökare du har i din butik.

Beställningar
Under Beställningar kan du se senaste, valda eller samtliga beställningar i din butik. Du kan använda filtreringsverktyget för att exportera beställningar efter dina önskemål samt hantera dina beställningar.

Kunder
Här ser du de kunder som finns i din butik. Du kan t ex. visa kunder som handlat under en viss period. Det är även här du importerar kunder, redigerar eller lägger upp nya.

Produkter
Under produkter så skapar och redigerar du dina produkterDet är möjligt att se produkter utifrån kategorier som du har skapat via rullistan längst upp till höger. Du kan också välja att flytta, lägga till eller ta bort produkter från en kategori samt exportera dem till en CSV-fil.

Kategorier
Här ser du en översikt över de kategorier som finns i din butik. Du kan redigera dem, lägga till kategoritexter och ändra länkadresser. Du ser via översikten enkelt om kategorin ligger i en menypunkt och hur många produkter du har kopplat till den.

Sidor
Här ser du en lista på det sidor som är skapade i din butik och det är även härifrån som du skapar nya och redigerar de befintliga. Sidor är bra för t ex. Köpvillkor, Kontakta oss, Om oss med mera.

Utseende Tema
Här kan du anpassa temat och redigera designen på ditt tema. Om du behöver byta tema görs det härifrån.

Utseende > Navigering
Härifrån styr du butikens menypunkter t.ex. din huvudmeny. Detta är så dina kunder ser din meny i butiken när dem besöker den.

Kassa > Betalsätt
Här ser du de betalsätt som är eller går att aktivera i din butik och du kan skapa egna betalsätt om du vill erbjuda detta.

Kassa > Fraktsätt
Här ställer du in dina fraktsätt för butiken. Det kan vara ett fast pris eller om du önskar använda dig av viktbaserat fraktsätt.

Kassa > Rabatter
Från rabatter kan du skapa nya rabatter, rabattkoder samt se koderna från ett eventuellt presentkort som du sålt i din butik.

Autopilot
Här kan du schemalägga kampanjer, rabatter och mer i din butik. De utförs sedan automatiskt när du schemalagt det.

Mina uppdrag
Här kan du ta kontakt med vårt specialist nätverk för att ta hjälp med eventuella ändringar i din butik, marknadsföring och mycket mer.

Inställningar
Härifrån aktiverar och ställer du in inställningar för de funktioner som du har i butiken. Via switch-knappen aktiverar du funktioner. Är knappen blå så är funktionen aktiverad och om den är grå så är den avaktiverad.