I Quickbutik lägger du till din Facebook Pixel väldigt enkelt genom att ange ditt Pixel ID.

Så här gör du:

1. Navigera till Inställningar > Mätning & spårning i din Quickbutik kontrollpanel.
  2. Anger endast ditt Pixel ID i fältet Facebook Pixel ID.
  3. Klicka på Spara ändringar.
  4. Klart.

När du har gjort ovanstående installeras automatiskt din Facebook Pixel i din butik och du behöver alltså inte lägga till något i källkoden för temat.

Följande händelser (events) kan nu triggas allteftersom era besökare surfar runt i butiken, lägger till varor i varukorgen och slutför beställningar: PageView, ViewContent, ViewCategory, Search, AddToCart, InitiateCheckout och Purchase.

För att du ska kunna samla in data behöver du även bocka i Statistik & prestanda samt Marknadsföring för dina cookies under Inställningar > Allmänt.

Tips

I webbläsaren Chrome kan du installera verktyget Facebook Pixel Helper som du kan använda för att verifiera att din Facebook Pixel fungerar som den ska i din butik. Du kan läsa mer om Facebook Pixel Helper här.