Ska du sälja produkter till andra länder? Då kan det vara bra att aktivera funktionen Valutaomvandlare. Denna funktion gör så att dina kunder kan få välja vilken valuta de vill se dina produkter i.

Bra att veta om valutaomvandlaren

Valutaomvandlaren följer börsens dagskurser och priserna på produkterna i din butik är därför ständigt uppdaterade enligt dessa, det är således inte möjligt att ställa in hur mycket man vill att respektive produkt ska kosta i de olika valutorna då dessa omvandlas automatiskt. Notera även gärna att detta enbart är en funktion som förhandsvisar produkterna i de olika valutorna men att köpet genomförs i butikens huvudvaluta, vilket är den summa som kommer synas i kassan.

Aktivera valutaomvandlaren

För att aktivera valutaomvandlaren så går du till Inställningar i din kontrollpanel och sedan navigerar du till Valutaomvandlare och aktiverar funktionen. Trycker du på Öppna så kan du välja vilka valutor du vill ska finnas tillgängliga som val i din butik.