Har du köpt en domän via One kan du peka domänen mot Quickbutik helt kostnadsfritt. Så här gör du:

1. Logga in på er kontrollpanel hos One här.
  2. Klicka på länken DNS-inställningar i rutan Avancerade inställningar.
  3. Klicka in på fliken DNS-post.
  4. Under rubriken Skapa DNS-post, klicka in på fliken A.
  5. Här skall du nu se tre textfält, Värdnamn, Ska peka till och TTL (sekunder), där ni nu ska skapa två stycken A-poster enligt steg 6 och 7 nedan.
  6. Lämna fältet Värdnamn tomt och ange Quickbutiks IP-adress 52.19.233.63 i fältet Ska peka till. Klicka sedan på Skapa DNS-post. (se bild nedan)
  7. Ange www i fältet Värdnamn ange sedan Quickbutiks IP-adress 52.19.233.63 i fältet Ska peka till. Klicka sedan på Skapa DNS-post. (se bild nedan)
  8. Stäm av med bilderna nedan.
  9. Klart! Domänen har nu pekats mot Quickbutik. Det kan ta upp till 90 minuter innan ändringen helt har verkställts.
  10. Ni kan gå in på er domän, t.ex. minbutik.se och följa uppdateringen. När en landningssida visas med ”Domänen har nu pekats korrekt till Quickbutik” kan ni lägga till domänen för er butik i Quickbutiks kontrollpanel under Inställningar > Egen domän i fältet Butiksadress.
Domän pekning - One - Utan www
Steg 6
Domän pekning - One - Med www
Steg 7
Domän pekning - One
Steg 8