Det är absolut möjligt att dölja produkter i din butik. Detta kan vara bra att göra om du vet att produkten inte kommer finnas i lager en längre tid eller om du vill skapa en produkt i förtid som senare kommer finnas i lager. Att dölja en produkt innebär att produkten inte kommer vara synlig i produktlistorna i din butik, men det kommer alltid finnas en direktlänk till produkten. Detta beror på att det alltid genereras en länk när man skapar en produkt. Skulle du vilja att en produkt enbart ska vara tillgänglig för vissa kunder så kan du dölja din produkt och sedan sända ut direktlänken till denna till de kunder du önskar dela produkten med.

Hur du döljer produkter

Navigera till Produkter i din kontrollpanel.

Klicka dig först in på produkten som du vill dölja och klicka sedan på switch-knappen (se bilder nedan) för att dölja produkten. Glöm inte att spara!

Synlig produkt
Synlig produkt

Dold / osynlig produkt
Dold / osynlig produkt

Viktigt att veta när du döljer en produkt

Har du använt produkten i en annons, en kund har sparat länken till produkten eller om sökmotorer har indexerat sidan så är det fortfarande möjligt för kunder att hitta till produkten via dessa. De kommer då in via direktlänk till produkten.

Funktionen förhindrar inte ett köp av produkten, utan gör enbart så att produkten är osynlig i din butik. För att förhindra att köp ska kunna göras av produkten så behöver du ange 0 i lagersaldo samt bocka i att produkten ska vara slutsåld vid 0.