Kan du inte markera en order som skickad och får felmeddelande att reservationsnumret inte kan hittas? Om du redigerar en beställning som är betald via Klarna, Nets eller Payson så kommer du behöva aktivera betalningen manuellt hos betalsättet. Detta gör du genom att logga in i din kontrollpanel hos Klarna, Nets eller Payson och hantera ordern manuellt.

För att sedan markera beställning som skickad i Quickbutik så behöver man kryssa ur rutan ”Aktivera hos Klarna Checkout/Nets Easy Checkout/Payson” som visas när man klickar på ”Markera som skickad.”

Såhär gör du för Markera som skickad i Quickbutik:

1. Navigera till Beställningar i kontrollpanelen.
  2. Tryck på ”Markera som skickad”.
  3. Välj att bocka ur Aktivera hos X” (Klarna, Nets, Payson)
    Skärmavbild 2020-09-01 kl. 10.05.14
    Skärmavbild 2020-09-01 kl. 10.05.06
  4. Klicka sedan på knappen ”Markera som skickad”.
  5. Klart!

Varför blir det såhär?

När man redigerar i beställningen (antingen i Quickbutik eller hos betalsättet) så fungerar inte ”Markera som Skickad” då uppgifterna inte stämmer överens med beställningen på båda ställena. Det skickas nämligen en signal till Klarna/Nets/Payson när man trycker på ”Markera som skickad” som ska aktivera betalningen hos betalsättet, och som då inte fungerar om uppgifterna i beställningen har ändrats.