Om du redigerar en beställning som är betald via Klarna, Nets eller Payson så kommer du behöva aktivera betalningen manuellt hos betalsättet. Detta gör du genom att logga in i din kontrollpanel hos Klarna, Nets eller Payson och hantera ordern manuellt.

För att sedan markera beställning som skickad i Quickbutik så behöver man kryssa ur rutan ”Aktivera hos Klarna Checkout/Nets Easy Checkout/Payson” som visas när man klickar på ”Markera som skickad.”

Så här gör du för Markera som skickad i Quickbutik:

1. Navigera till Beställningar i kontrollpanelen.
  2. Tryck på ”Markera som skickad”.
  3. Välj att bocka ur Aktivera hos X” (Klarna, Nets, Payson)
    Skärmavbild 2020-09-01 kl. 10.05.14
    Skärmavbild 2020-09-01 kl. 10.05.06
  4. Klicka sedan på knappen ”Markera som skickad”.
  5. Klart!

Varför blir det så här?

När man redigerar i beställningen (antingen i Quickbutik eller hos betalsättet) så fungerar inte ”Markera som Skickad” då uppgifterna inte stämmer överens med beställningen på båda ställena.

Det skickas nämligen en signal till Klarna/Nets/Payson när man trycker på ”Markera som skickad” som ska aktivera betalningen hos betalsättet, och som då inte fungerar om uppgifterna i beställningen har ändrats.