Ska du lägga in flera produkter i din butik som är liknande varandra? Då kan det ibland gå snabbare och vara smidigare att kopiera en redan befintlig produkt. Detta gör att produktinformationen kopieras över till en ny produkt som du då kan finjustera för att passa den nya produkten.

Så här kopierar du en produkt

1. Navigera till Produkter i din kontrollpanel och tryck sedan på Redigera (den blå ikonen med en penna) för den produkt du önskar att kopiera.
  2. I högra hörnet så ska du nu finna lite olika ikoner till vänster knappen för Spara. Tryck på den ikon som ser ut som på bilden nedan:

8c8c22a653355013816b0a3406ca14a3

3. Nu har du skapat en kopia av produkten! Du kan nu fritt redigera produkten.

Bra att tänka på

Notera att produktens titel nu kommer ha ett ”Kopi” framför titeln. Det är därför av god idé att direkt ändra titel på produkten innan du trycker på spara, detta beror på att din URI styrs av produkttiteln och genereras automatiskt när produkten sparas för första gången. Skulle du ha en produkt som sparats som Kopi Produktnamn, så kommer URI:n automatiskt bli www.minbutik.se/kategori/kopi-produktnamn. Du kommer då behöva ändra URI:n manuellt om du önskar redigera detta.

Tänk även på att justera artikelnummer så att du inte har flera produkter med samma artikelnummer.