Ribbons kan användas för att markera eller uppmärksamma utvalda produkter med ett band, likt ett presentband, med lite text i, t.ex. Nyhet, eller Rea. Se exempel nedan.

Produkt med Ribbons applicerad
Produkt med Ribbons applicerad

Aktivera först funktionen Ribbons för produkter under Inställningar > Ribbons för produkter för att sedan kunna skapa era Ribbons genom att klicka på + Skapa ny Ribbon.

Skapa ny Ribbon

Text

Ange texten som ska visas i er Ribbon. T.ex. Rea eller Nyhet.

Utformning

Välj mellan tre olika utseenden för er Ribbon; Klassisk, Fyrkantig eller Rund.

Förhandsfärger / Bakgrundsfärger

Välj mellan de förinställda färgerna för att snabbt komma igång eller ställ fritt in bakgrundsfärgerna för er Ribbon.

Textfärg

Ställ in färgen för texten i er Ribbon.

Position

Välj om ni önskar att er Ribbon ska placeras till Vänster eller till Höger om produktbilden.

Applicera för

Här väljer ni om ni vill applicera er Ribbon på specifika produkter eller om den ska appliceras för samtliga produkter i en eller flera kategorier. Väljer ni Specifika produkter kan ni i fältet nedan välja en eller flera av era produkter som er Ribbon ska appliceras på. Väljer ni Produkter från kategori(er) kommer ni istället kunna välja en eller fler av era kategorier och er Ribbon kommer appliceras på samtliga produkter inom vald(a) kategori(er).

Lägg till egen CSS-klass (avancerat)

Här finns möjligheten att lägga till en egen valfri CSS klass som ska appliceras på er Ribbon. Detta är helt valfritt och används av avancerade användare som vill kunna lägga till egen CSS för Ribbons. Ange klassen utan inledande punkt.

Begränsat tidsperiod

Om er Ribbon endast ska visas under en viss tidsperiod kan ni ställa in detta här genom att ange både start- datum och tid samt slut- datum och tid. Perfekt för tidsbegränsade kampanjer till exempel.