Referral traffic är den trafik som kommer till din sida från en annan källa, t.ex. genom en länk på en bloggares hemsida, Facebook eller en sökmotor. Google Analytics känner av var din kund var innan denne besökte din butik, och detta visas sedan under Förvärv i din kontrollpanel på Google Analytics.

Om du upplever att Quickbutik står som källa till många av dina besök, kan detta bero på att Google Analytics triggar en ny session varje gång en kund går till kassan. Kunden verkar då komma direkt till kassan från ingenstans.

Detta kan åtgärdas så här:

För Google Analytics 4:

1. Logga in på ditt Google Analytics-konto.
  2. Klicka på Administratör och välj egendomänen du vill arbeta med.
  3. Klicka på Dataströmmar och välj Webb.
  4. Klicka på Fler tagginställningar och välj sedan Ange oönskade hänvisningar.
  5. Lägg till domännamnet quickbutik.com (Passa även på att lägga till klarna.com och paypal.com för att vara säker på att samma sak inte händer med dessa betalsätt).
  6. Klicka på Lägg till villkor.
  7. Klart!

För Universal Analytics:

1. Logga in på ditt Google Analytics-konto.
  2. Klicka på Administratör.
  3. I kolumnen Konto väljer du det konto du vill arbeta med.
  4. I kolumnen Webbegendom väljer du den egendom du vill arbeta med.
  5. Klicka på Spårningsinformation.
  6. Klicka på Undantagslista för hänvisningar.
  7. Klicka på +Lägg till utesluten hänvisning.
  8. Lägg till domännamnet quickbutik.com (Passa även på att lägga till klarna.com och paypal.com för att vara säker på att samma sak inte händer med dessa betalsätt)
  9. Klicka på Skapa för att spara.
  10. Klart!