Att synas och rankas högt bland sökalternativen på Google är en process som tar väldigt lång tid, det krävs stort tålamod och hängivenhet då det inte sker inte över en natt. Att ansluta din butik till tjänsten Google Search Console innebär i princip att du låter Google veta att just din butik existerar och bör finnas i deras sökfunktion. Tjänsten gör det även möjligt för dig att underhålla och mäta din butiks placering på Google, vilket gör denna tjänst till ett utmärkt första steg om du önskar att skapa en placering i Googles sökfunktion. Det är helt kostnadsfritt att ansluta din butik till Google Search Console och du kan läsa mer om tjänsten Här.

Så här gör du för att ansluta din butik:

1. Gå in på Google Search Console
  2. Tryck på knappen Starta Nu och skriv sedan in din fullständiga hemsideadress (inkluderat http  / https ) i det högra alternativet Webbadressprefix och tryck på Fortsätt.
  3. Välj alternativet HTML-tagg, du ska då få en kodbit, en så kallad meta-tagg.                                                                                                                           verifiering-google-search-console
  4. Kopiera meta-taggen, öppna ett nytt webbfönster och navigera till din Quickbutiks kontrollpanel. Klistra in meta-taggen i Inställningar > Egna scripts > Egna scripts i källkoden (head). Tryck sedan på Spara!
  5. Gå tillbaka till Google Search Console och tryck på Verifiera.
  6. Klart!