Du kan använda dig av en blogg i butiken för att hjälpa dig att driva mer trafik till din webbutik. Genom att du skriver intressant och relevant innehåll för din målgrupp så kan din trafik öka. Butiken kan få en större chans att synas i det organiska sökresultaten på t.ex. Google.

Bloggen kan du ta hjälp av för att bygga upp företagets trovärdighet genom att dela med dig av kunskap och er historia. Allt detta kan du marknadsföra i dina inlägg på sociala kanaler. Det är en flexibel kanal där du får möjligheten att berätta historier och ge kompletterande och mer värdefullt innehåll till din målgrupp än vad du gör i dina andra sociala kanaler.

Så här gör du:

1. Navigera till Inställningar i kontrollpanelen och lokalisera Blogg. Klicka på switch-knappen för att aktivera.
  2. En ny sektion läggs till i din kontrollpanels sidomeny som heter Blogg som du klickar på.
  3. Under Blogginställningar kan du ändra Bloggtitel och Länkadress (URI).
  4. Skapa nytt innehåll via knappen Skapa blogginlägg. Du kan ange rubrik, innehåll, lägga till bilder, infoga video och ange författare.
  5. I fältet Taggar kan du skapa taggar som du sedan återanvänder för att lista dina inlägg i olika taggsektioner som visas överst i bloggen för besökaren.
  6. Klickar du på Sökmotoroptimering kan du redigera Länkadress (URI) och Sidbeskrivning (SEO).
  7. Välj att Spara. Du har nu publicerat ditt inlägg.

Bra att veta

• Läs om hur du lägger till din blogg som menypunkt här.

Översättning av Blogginlägg:

För att nå en bredare publik, kan du översätta dina blogginlägg till olika språk.  Använd översättningsverktyget under Inställningar > Flera språk för att översätta dina blogginlägg​​.