Bredda din försäljning till fler länder och öppna upp till en bredare kundgrupp genom att erbjuda flera språk i din butik.

Så här aktiverar & lägger du till Flera språk:

1. Navigera in till Inställningar och lokalisera funktionen Flera Språk.
  2. Aktivera Flera språk via switch-knappen och klicka på Öppna.
  3. För att lägga till och översätta ett nytt språk klickar du på knappen +Nytt språk. Välj sedan det nya språket ihop med en önskvärd valuta. Klicka på Lägg till språk.

Så här översätter du ett språk:

1. För börja översätta ett språk klickar du på den blåa knappen till höger om språket med två vita pilar i en cirkel (se nedan).
    Skärmavbild 2019-09-23 kl. 15.57.04
  2. Butikens texter är uppdelade i olika sektioner. Klicka på en sektion för att påbörja översättningen.
  3. Din översättningsfras skriver du i det högra fältet. Alternativt klicka på knappen Översätt automatiskt, tänk då på att se över så att översättningen sker korrekt.översättning-fält-auto

Vad gäller för Sidbyggaren ihop med Flera språk?

Om originalet av en sida är skapad med sidbyggaren så måste du skapa en ny sida på det önskade språket och koppla sidan under Flera språk > Sidor.
Skärmavbild 2019-09-23 kl. 16.08.22

Varför kan jag inte översätta vissa fraser?

Detta kan bero på att du nyligen har lagt till innehåll och då måste texterna(översättningstaggarna) läsas in på nytt.
Detta gör du genom att klicka på knappen för Inställningar (kugghjulet) som finns bredvid varje språk.

Skärmavbild 2019-09-23 kl. 16.21.57
Därefter klickar du på länken ”Läs in på nytt”.

Översättningstaggar-las-in-pa-nytt

Tips

I de flesta webbläsare finns en inbyggd sökfunktion så att du kan söka efter specifika ord eller meningar direkt på den webbsida som du är inne under. Beroende på vilken webbläsare du använder kan sökfönstret dyka upp på olika platser på skärmen. I sökfältet som dyker upp kan du söka på ord eller meningar. Du kommer att se direkt om något resultat hittas och även hur många förekomster av den fras som du skrivit som finns på sidan. Detta kan göra ditt arbete snabbare för att hitta rätt översättningstagg som du vill översätta.

Tryck ned Ctrl + F på datorns tangentbord om du använder en PC. Tryck ned ⌘ (Command/cmd) + F  om u använder en Mac-dator.