Är du redo att vidga vyerna för din butik och börja sälja i andra länder så har vi här samlat nyttig information som kan vara till hjälp för dig.

Betalsätt

Alla betalsätt är inte kompatibla med internationella betalningar. De betalsätt som godkänner utlandsbetalningar är Klarna Global, Paypal och Stripe.

Dessa betalsätt kan du ansöka om via oss. För att ansöka och aktivera dessa så behöver du navigera till Kassa > Betalsätt i din kontrollpanel och sedan trycka på Aktivera för betalsättet du önskar använda och sedan följa instruktionerna du får.

Observera att om du önskar erbjuda hela Klarna Checkout (faktura, delbetalning m.m.) till internationella kunder kräver det att du har prisplan Standard eller Pro, då man behöver ha funktionen Egna Växelkurser aktiverad i sin butik. Kunderna kan självklart fortfarande betala via Klarna, men då enbart med kortbetalning och dessvärre inte via faktura. Här kan du läsa mer om ansökningsprocessen för Klarna.

Fraktsätt

Fraktsätt skapas som vanligt i butiken. De länder du vill leverera till lägger du till på fraktsättet som det ska gälla för. Har du olika kostnader beroende på land skapar du olika fraktsätt för detta. Här kan du läsa om hur du skapar fraktsätt i butiken. Har du ett fraktavtal sedan tidigare så är det bra att se över detta. Behöver du skaffa ett fraktavtal kan du läsa om detta här.

Valutaomvandlare / Egna Växelkurser

Att aktivera funktionen Valutaomvandlare gör att dina kunder kan se dina produktpriser i en annan valuta, köpet genomförs dock fortfarande i din huvudvaluta. Du aktiverar det under Inställningar > Valutaomvandlare i din kontrollpanel och du kan välja vilka valutor du önskar visa i din butik. Du kan även ställa in dina egna växelkurser och välja hur mycket 1 sek ska motsvara i de olika valutorna. Dina kunder kommer då genomföra köpet i sin valda valuta. För detta aktiverar du knappen Aktivera egna växelkurser. Vill du använda Klarna Global och erbjuda hela Klarna Checkout som betalsätt för internationella betalningar så krävs det att man använder egna växelkurser.
Prisplan: Standard och Pro

Flera Språk

Något som kan underlätta när du vill att börja sälja till andra länder är att översätta din butik till de språk du önskar sälja till, alternativt att erbjuda din butik på Engelska. Detta gör att fler kan ta del av informationen i din butik och förstå vad det är du säljer samt kunna läsa detaljer om dina produkter. Här kan läsa mer om hur du skapar flera språk till din butik.
Prisplan: Standard och Pro

Egen domän för respektive språk

När du skapar nya språk så kommer dessa språk att lägga sig som en kopia av din butik med det nya språket som du översatt. För att underlätta för dina kunder att komma ihåg din butiksadress så kan det vara fördelaktigt att inte ha några tillägg efter butiksadressen så att de använder sig av t.ex. minbutik.com istället för minbutik.se/en när de ska besöka till din butik.

Om du vill att dina internationella kunder automatiskt ska landa på rätt språk när de anger en specifik webbadress så behöver du köpa den domänen hos din domänleverantör och peka den till oss. Här kan du läsa om hur du gör.