Google Analytics (GA) är ett verktyg som tar fram statistik om din butik. Den mäter din trafik på många olika sätt som kan vara värdefullt för dig som butiksägare.

Genom att mäta trafiken du får in kan du förstå dina besökare bättre och se mönster hur de beter sig i din webbutik. Du kan t ex. mäta hur många besökare du har haft en given tidsperiod, om de fastnar någonstans, vilka sidor som besöks och hur länge. Allt för att ge en tydligare förståelse av kundens resa i din butik. Du kan sedan använda denna statistik för att optimera din butik för att göra den så användarvänlig som möjlig för dina kunder.

Så här skapar du ett konto på Google Analytics:

1. Gå in här och tryck sedan på Get started today.
  2. I rutan för Kontonamn skriver du in ditt butiksnamn eller en annan titel som du önskar ha för ditt GA4-konto.
  3. Välj de alternativ för datadelning som du föredrar och tryck på Nästa.
  4. Ange namnet du vill ha för egendomen, tidzon samt valuta.
  5. Välj sedan att du vill mäta din webbplats och klicka på Webb.
  6. Ange Webbplatsens adress och Namn flöde (t ex. ditt butiksnamn).
  7. Förbättrad mätning är automatiskt aktiverad. Om du väljer att ha det aktiverat kommer GA automatiskt försöka spåra Sidvisningar, Skroll, Utgående länkar, Internsök, Video-interaktioner och Filnedladdningar.
  8. Tryck på Skapa flöde.
  9. Du ser nu en rubrik för ditt Mätnings-ID som du kan ange i Quickbutik för att koppla ihop den med Google Analytics 4.
  10. Du precis skapat ett konto hos Google Analytics som är redo att användas.

Nu behöver du kopiera ditt Mätnings-ID och koppla ditt Google Analytics till din butik. Guiden för detta finner du här.

Följande event skickas med från oss i dagsläget:
  • page_view
  • add_to_cart
  • search
  • purchase