För butiksägare som driver flera webbutiker på Quickbutik finns möjligheten att koppla ihop två eller flera butiker för enklare administrering med hjälp av funktionen Multibutik.

Multibutik ger dig möjligheten att välja mellan att synkronisera beställningsflödet, synkronisera lagersaldon och att överföra/kopiera produkter mellan dina butiker.

Synkronisera beställningsflödet

Fördelen med att synkronisera beställningsflödet är att du kan se samtliga ordrar för alla kopplade butiker samlade under Beställningar i kontrollpanelen för butiken med Multibutik aktiverad (Huvudbutiken). På så sätt får du en snabbare och smidigare orderhantering då du slipper logga in och ut mellan dina butiker för att hantera olika ordrar.

Synkronisera lagersaldon

Väljer du att synkronisera lagersaldon så synkroniseras lagersaldon mellan butikerna om du säljer samma produkter – baserat på artikelnummer – i flera av dina butiker. På så sätt slipper du t.ex. risken att en slutsåld produkt säljs i någon av de andra butikerna. Om du gör ändringar i en produkts lagersaldo i en av butikerna synkroniseras detta också till de andra butikerna.

Överföra produkter

Med hjälp av funktionen för att överföra produkter kan du även snabbt och enkelt kopiera dina produkter från Huvudbutiken till de andra kopplade butikerna och på så sätt slippa mata in produktinformationen för samma produkt manuellt flera gånger.

Koppla ihop dina butiker

Kopplingen sker från huvudbutiken till en eller flera av dina andra butiker. Det går att koppla ihop upp mot 10 butiker totalt. Här kan du se hur du kopplar ihop dina butiker.

Vad krävs för att det ska fungera

För att kunna använda funktionen Multibutik behöver dina butiker ha en aktiv prenumeration. Funktionen ingår i samtliga prisplaner så vilken prisplan du väljer är helt upp till varje butiks individuella behov.

Alla dina webbutiker fortsätter vara separata butiker där du styr över varje butik precis som vanligt och du kan alltså fortsätta välja t.ex. vilka teman du vill använda, vilka funktioner du vill aktivera samt vilken prisplan du behöver för varje butik.

Bra att veta

Quickbutik har inga begränsningar för att använda samma avtal för fraktbolag och betalsätt i olika butiker. Men vi rekommenderar er att höra direkt med de specifika företagen om hur de ställer sig till detta.