För butiksägare som driver flera webbutiker på Quickbutik finns möjligheten att koppla ihop två eller flera butiker för enklare administrering med hjälp av funktionen Multibutik.

Multibutik ger er möjligheten att välja mellan att synkronisera beställningsflödet, synkronisera lagersaldon och att överföra/kopiera produkter mellan era butiker.

Synkronisera beställningsflödet

Fördelen med att synkronisera beställningsflödet är att ni kan se samtliga order för alla kopplade butiker samlade under Beställningar i kontrollpanelen för butiken med Multibutik aktiverad (Huvudbutiken). På så sätt får ni en snabbare och smidigare orderhantering då ni slipper logga in och ut mellan era butiker för att hantera era order.

Synkronisera lagersaldon

Väljer ni att synkronisera lagersaldon så synkroniseras lagersaldon mellan butikerna om ni säljer samma produkter – baserat på artikelnummer – i flera av era butiker. På så sätt slipper ni t.ex. risken att en slutsåld produkt säljs i någon av de andra butikerna.

Överföra produkter

Med hjälp av funktionen för att överföra produkter kan ni även snabbt och enkelt kopiera era produkter från Huvudbutiken till de andra kopplade butikerna och på så sätt slippa mata in produktinformationen för samma produkt manuellt flera gånger.

Måste jag ha prisplan Pro för samtliga butiker?

Nej, det behöver ni inte. Funktionen Multibutik ingår i prisplan Pro vilket innebär att ni behöver ha Pro för Huvudbutiken, alltså butiken som ni önskar aktivera funktionen i. Resterande butiker, alltså butikerna som ni önskar koppla till Huvudbutiken, behöver vara aktiverade med valfri prisplan.

Alla era webbutiker fortsätter vara separata butiker där ni styr över varje butik precis som vanligt och ni kan alltså fortsätta välja t.ex. vilka teman ni vill använda er utav, vilka funktioner ni vill aktivera samt vilken prisplan ni behöver för varje butik.