Swish har två olika avtal som man kan teckna, Swish Handel och Swish Företag. Dessa två fungerar på olika sätt, både för dig som butiksägare och för kunden.

Swish Handel

När en kund kommer till kassan och trycker på Köp så kommer kundens Swish-app automatiskt att öppnas i mobilen. När kunden har slutfört betalningen i appen så kommer beställningen att vara lagd. Skulle kunden inte slutföra betalningen så kommer inte en beställning att läggas.

Om du sedan behöver återbetala till kunden så kommer beloppet återbetalas direkt och du gör det smidigt via kontrollpanelen i Quickbutik.

Vill du aktivera Swish Handel till din butik kan du läsa om det här.

Swish Företag

När en kund kommer till kassan och trycker på Köp behöver kunden på egen hand öppna upp Swish-appen och själv skriva in beloppet på beställningen och skapa betalningen. Kunden kan då genomföra beställningen utan att ännu ha betalt för den. Du som butiksägare behöver därefter själv stå för administrationen och säkerställa att betalningen har kommit dig tillhanda innan beställningen behandlas och skickas.

Om du behöver återbetala till kunden så behöver du manuellt göra detta via din bank.

Vill du aktivera Swish Företag till din butik kan du läsa om det här.