Med Quickbutik kan du aktivera funktionen Julkalender för att skapa spänning, dagliga erbjudanden och framförallt återkommande besökare varje dag fram till julafton.

Mellan 1-24 december kan du lägga till en julklapp som kan öppnas av besökaren när dagen inträffar. Julklappen kan vara allt från generösa erbjudanden, tips eller tävlingar i din butik, till dagens blogginlägg eller juldikt.

Hur fungerar det?

  1. Aktivera Julkalender under Inställningar.
  2. Öppna Julkalender. I översikten för Julkalender kan du överst nu lägga till en julklapp för en specifik dag.
  3. Välj dagen du önskar i december.
  4. Ange länkadressen för den sida du önskar dirigera kunden till när denne trycker på luckan för dagen. Du kan alltså välja vart besökaren ska komma till när de öppnar luckan. Det är här du bestämmer vad som skall finnas bakom luckan för just den dagen du har valt. Bakom luckan kan det till exempel vara: en kategori som har en rabatt aktiverad, en specifik produkt som är dagens produkt, ett blogginlägg med exempelvis dagens julrecept, juldikt, julpyssel eller annat. Ett tips kan vara att skapa en automatiskt tidsinställd rabatt som ska gälla för en specifik dag i julkalendern. Till exempel att du har ställt in en rabatt på 20% som gäller på just den dagen och länkat till den produkten för den dagen i julkalendern. När kunden då öppnar luckan den dagen så kommer kunden till kategorin/produkten med 20% rabatt. Självklart kan du även manuellt ställa in dagens rabatter/erbjudanden om du önskar det.
  5. Julkalendern ska nu finnas som menypunkt i din navigering. Om du önskar placera denna på något specifikt ställe så går du till Utseende > Navigering för att ändra detta.

 

Du kan även skapa Notiser, Popups eller Ribbons för kategorisidan som visas för just den dagen, för att meddela att detta är dagens erbjudande.

Undrar du för hur du gör en tidsinställd rabatt så att du slipper skapa en manuellt de dagar du önskar erbjuda rabatter i din butik? Då kan du läsa guiden Här som förklarar hur du tidsinställer en rabatt.

Längst upp till höger ska du även kunna se en ikon av ett kugghjul. Tryck på denna för att ändra rubrik för Julkalendern, meddelande samt om du vill visa samtliga luckor som finns fram tills julkalendern, eller om enbart uppnådda juldagar ska visas. Glöm inte att trycka på spara när du är klar!

 

Julkalendern är en funktion som ingår i alla prisplaner – Startup, Standard och Pro.

Var detta till hjälp?