Ett API är ett sätt för olika program att kommunicera med varandra, det ger er fria händer att kunna hitta lösningar som passar er bäst. Med hjälp av en utvecklare är det möjligt att bygga en ”brygga” mellan en webbutik och leverantör för att exempelvis automatiskt uppdatera priser och lagersaldon, på så sätt kan ni integrera er butik med leverantörers system och hämta info om artiklar i real tid.

Ni kan skapa produkter via Quickbutik API, men då får ni endast med grundläggande information men inte bilder och produktbeskrivningar. Med Webhooks skulle ni kunna skicka beställningar till er leverantör automatiskt när ni får en beställning i er webbutik.

Vi har idag en integration till Fortnox, men det är exempelvis möjligt att integrera till Visma med hjälp av API och bygga integrationen på egen hand. Det kan även användas att bygga en länk mellan webbutiken och eventuellt en dropshipping leverantör.

Ni hittar dokumentationen för Quickbutik API här: https://api.quickbutik.com/